أكاديمية الصقر للتدريب

لوحة التميز الأسبوعي
العضو المتميز المشرف المتميز المراقب المتميز المدير المتميز الموضوع المتميز القسم المتميز
العضو المتميز المشرف المتميز المراقب المتميز المدير المتميز الموضوع المتميز القسم المتميز
هانى على لا تميز خلال هذه الفترة-- لا تميز خلال هذه الفترة YasserKhalil مشكلة في الكود اكسيل اسئله واجابات


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم في أكاديمية الصقر للتدريب، لكي تتمكن من المشاركة ومشاهدة جميع أقسام المنتدى وكافة الميزات ، يجب عليك إنشاء حساب جديد بالتسجيل بالضغط هنا أو تسجيل الدخول اضغط هنا إذا كنت عضواً .





اعمل شاشة دخول برنامجك بنفسك

بسم الله الرحمن الرحيم وجدت كثيرا من الاعضاء تطلب هذا الموضوع فقمت بعمل هذا الشرح اولا نفتح بقي ملف اكسيل جديد ونخش م ..



29-08-2017 12:06 مساء
Yasser Elaraby
المشرف العام
rating
معلومات الكاتب ▼
تاريخ الإنضمام : 21-08-2017
رقم العضوية : 1
المشاركات : 1293
الجنس : ذكر
الدعوات : 13
يتابعهم : 2
يتابعونه : 724
قوة السمعة : 9894
موقعي : زيارة موقعي
عدد الإجابات: 9
 offline 

بسم الله الرحمن الرحيم
 
وجدت كثيرا من الاعضاء تطلب هذا الموضوع فقمت بعمل هذا الشرح
اولا نفتح بقي ملف اكسيل  جديد ونخش محرر الاكواد  ونعمل يوزر فورم جديد
ونقوم بوضع  عدد
واحد  ليبل  عشان نتكب فيها كلمة المرور او رمز الحماية  او  أي حاجه في أي حاجه
اثنين تكست بوكس
الاول لكتابة المستخدم داخلها كلمة المرور اللي هيكتبها عند الدخول
الثاني مش مهم لينا  كل لزمته انه كل ما المستخدم يحط رقم  غلط يزود فيه رقم لحد لما يوصل للرقم المحدد لاغلاق البرنامج وتظهر رسالة تقوله GAME OVER
بمعني انه استنفذ كل المحاولات  وجاري اغلاق البرنامج
وواحد كومند   زرار يعني  عشان ندوس عليه للدخول
زي ما احنا شايفين
MzM2NDI1MQ98981
وطبعا متنسوش تحطه خلفيه حلوة كدا للفورم دا اهم حاجه عندي اه كله الا الجماليات
وموضوع الجماليات دا نعمله موضوع قريب ان شاء الله بس تكون عندكو لسعه فوتوشوب بس
وطبعا نخلي الخلفية علي وضع الاسترتش اه يعني الصورة تبقي لازقه في الفورم  كيبر تكبر معاه يصغر تصغر معاه  تمام كلنا عارفين الاسترتش كويس
زي ما احنا شايفين
Mzg0MjE0MQ112
نيجي بقي للاكواد
اول كود نحطه في  الجينرال بقي اول حاجه

Private Declare Function FindWindow Lib "User32" Alias "FindWindowA" (ByVal lpClassName As String, ByVal lpWindowName As String) As Long
Private Declare Function GetWindowLong Lib "User32" Alias "GetWindowLongA" (ByVal hWnd As Long, ByVal nIndex As Long) As Long
Private Declare Function SetWindowLong Lib "User32" Alias "SetWindowLongA" (ByVal hWnd As Long, ByVal nIndex As Long, ByVal dwNewLong As Long) As Long
Private Declare Function DrawMenuBar Lib "User32" (ByVal hWnd As Long) As Long
Const GWL_STYLE = -16
Const WS_CAPTION = &HC00000
Const WS_SYSMENU = &H80000

والكود التاني في حدث تهيئة اليوزر فورم

Private Sub UserForm_Initialize()
    Dim lngWindow As Long, lFrmHdl As Long
    lFrmHdl = FindWindow(vbNullString, Me.Caption)
    lngWindow = GetWindowLong(lFrmHdl, GWL_STYLE)
    lngWindow = lngWindow And (Not WS_CAPTION)
    Call SetWindowLong(lFrmHdl, GWL_STYLE, lngWindow)
   Call DrawMenuBar(lFrmHdl)
End Sub



 toolwindowودول لزوم الفشخرة والمنظره وعشان نقصقص البتاعه دي
MTY0MzkzMQ993
هي الخيارات بتاعتها متاحه في الفيجوال بيسك  عادي
زي كدا 
MTMxMjU2MQ83834
ننفض للحته دي 
نخش علي
 الكود اثالث
ودا هيبقي في تنشيط اليوزر فورم

Private Sub UserForm_Activate()
Application.WindowState = xlMaximized
  With Me
 .Height = Application.Height
 .Width = Application.Width
 .Left = Application.Left
 .Top = Application.Top
 End With
End Sub



ايه الكلام دا  
دا ياسيدي  بنقوله كبر لنا البرنامج ملئ الشاشة
    Maximized
    لما تفتح اليوزر فورم زي الشاطر خلي  مقاسات اليوزر فورم زي مقاسات البرنامج
واحنا مكبرين شاشة البرنامج يبقي كدا اليوزر فورم هيبقى كبير زي البرنامج تمام كدا
الكود الرابع

Private Sub CommandButton1_Click()
If TextBox1.Text = "123" Then
Me.Hide
Else
am = am + 1
MsgBox " لقد استخدمت   " & am & "   محاولة من اصل 5  محاولات, vbCritical, "elmalak_elhazen_yasser@yahoo.com"
If am = 5 Then
MsgBox "لقد استنفذت جميع المحاولات"
ActiveWorkbook.Save
ActiveWorkbook.Close
End If
End If
End Sub

اكيد دماغكو لفت معايا معلش انا شرحي علي قده استحملوني
دا كود 
بيقول اذا كانت التكست بوكس واحد بتساوي 123
اذن ياعم اخفيني من وشك  ويظهر معاك ملف الاكسيل عادي
طيب اذا ما حصلشي بقي نعمل ايه
تعالا بقي  am  
دي اسم التكست بوكس اتنين بس انا غيرته الى am
 ندوس علي التكست بوكس اتنين ونغيره من هنا 
MzI3OTExMQ22225
ومننساش نخفى التكست بوكس دا من هنا
لمشاهدة الروابط يلزمك التسجيل في أكاديمية الصقر للتدريب
NDYxNzc3MQ89896
واحد فكيك بقي يقول ليه am
اقوله ياناصح دول اول حرف من اسيل واول حرف من محمد  ولادي تمام يامعلم
محدش يشتم ولا يضرب default_dance1
 المهم بقي  ان am
بتساوي نفسها + 1 تمام
اه قبل ما انسى نخلي قيمة am دي 
بصفر نكتب جواها صفر عشان لما يعد يعد من بعد الصفر
يعني كل ما المعلم يدوس غلط يزود رقم واحد وتطلع رسالة تقوله وصلت لكام محاولة
ولما يوصل للمحاولة الخامسة يقوله بالسلامة ياحبي 
انا هقفل وانام
وتمام كدا زي الفل والكلام خدنا والدرس خلص 
شفتوا انتو مش مصحصحين ازاي 
نسينا نحط كود فتح الفورم في حدث فتح الملف
 
Private Sub Workbook_Open() 
UserForm1.Show
 End Sub


 وبعدين انا مش هحط امثلة 
زي واحد صاحبي وحبيبي بيقول انكم لازم تتعبوا شوية وتعملوها بنفسكوا بدل ما تخدو كوبي وبست وخلاص
للحديث بقية باذن الله لاستكمال اضافات تانيه
اتمنى من الله ان ينفعكم هذا الشرح 
تقبلو تحياتي 
ياسر العربي
قلت اضيف صورة الكود لكم عشان ميبقاش ليكو حجه
MTIyMTgyMQ32327
 شروحات من زمن فات
تم اعادة النشر للفائدة
تحياتي
 
 

توقيع :Yasser Elaraby
663013020


29-08-2017 12:13 مساء
مشاهدة مشاركة منفردة [1]
ناصر سعيد
عضو فعال
rating
معلومات الكاتب ▼
تاريخ الإنضمام : 21-08-2017
رقم العضوية : 9
المشاركات : 245
الجنس : ذكر
تاريخ الميلاد : 1-1-1985
الدعوات : 2
يتابعهم : 0
يتابعونه : 3
قوة السمعة : 587
 offline 
look/images/icons/i1.gif اعمل شاشة دخول برنامجك بنفسك
ربنا يجزيك خيرا ويبارك فيك استاذ ياسر العربي

توقيع :ناصر سعيد
جزاكم الله خيرا


29-08-2017 04:07 مساء
مشاهدة مشاركة منفردة [2]
YasserKhalil
مراقب عام
معلومات الكاتب ▼
تاريخ الإنضمام : 21-08-2017
رقم العضوية : 3
المشاركات : 10445
الجنس : ذكر
تاريخ الميلاد : 1-10-1978
الدعوات : 24
يتابعهم : 1
يتابعونه : 535
قوة السمعة : 36552
عدد الإجابات: 254
 offline 
look/images/icons/i1.gif اعمل شاشة دخول برنامجك بنفسك
جزاكم الله خيراً أخي الغالي ياسر العربي

رجاء لا تنسى ارفاق ملف ليتسنى للكسالى أمثالنا الاحتفاظ بهذه الكنوز
تقبل تحياتي

29-08-2017 04:25 مساء
مشاهدة مشاركة منفردة [3]
Yasser Elaraby
المشرف العام
rating
معلومات الكاتب ▼
تاريخ الإنضمام : 21-08-2017
رقم العضوية : 1
المشاركات : 1293
الجنس : ذكر
الدعوات : 13
يتابعهم : 2
يتابعونه : 724
قوة السمعة : 9894
موقعي : زيارة موقعي
عدد الإجابات: 9
 offline 
look/images/icons/i1.gif اعمل شاشة دخول برنامجك بنفسك
جزاك الله خير اخي الكريم ناصر على مرورك العطر

حبيبي ابوالبراء ان شاء الله نرفق ملف يوضح الفكرة للكسالى 12163

تحياتي
توقيع :Yasser Elaraby
663013020


29-08-2017 05:17 مساء
مشاهدة مشاركة منفردة [4]
Kamel meraghni
عضو فعال
rating
معلومات الكاتب ▼
تاريخ الإنضمام : 26-08-2017
رقم العضوية : 182
المشاركات : 106
الجنس : ذكر
تاريخ الميلاد : 23-10-1984
يتابعهم : 7
يتابعونه : 6
قوة السمعة : 650
 offline 
look/images/icons/i1.gif اعمل شاشة دخول برنامجك بنفسك
بارك الله فيك استاذنا ياسر العربي
توقيع :Kamel meraghni

الحمد لله وكفى والصلاة والسلام على الحبيب المصطفى



142



02-09-2017 02:59 مساء
مشاهدة مشاركة منفردة [5]
محبوب7
عضو مشارك
rating
معلومات الكاتب ▼
تاريخ الإنضمام : 01-09-2017
رقم العضوية : 321
المشاركات : 40
الجنس : ذكر
يتابعهم : 0
يتابعونه : 1
قوة السمعة : 31
 offline 
look/images/icons/i1.gif اعمل شاشة دخول برنامجك بنفسك
ربنا يجزيك خيرا ويبارك فيك استاذ ياسر العربي

19-01-2018 11:06 مساء
مشاهدة مشاركة منفردة [6]
عمار ابو محمد
عضو
rating
معلومات الكاتب ▼
تاريخ الإنضمام : 04-12-2017
رقم العضوية : 2105
المشاركات : 14
الجنس : ذكر
تاريخ الميلاد : 19-5-1980
يتابعهم : 5
يتابعونه : 0
قوة السمعة : 60
 offline 
look/images/icons/i1.gif اعمل شاشة دخول برنامجك بنفسك
جزاك الله خيراً و أدامك للكسالى أمثالنا ...
أستاذنا الكبير




الكلمات الدلالية
اعمل ، شاشة ، دخول ، برنامجك ، بنفسك ،


 










اخلاء مسئولية: يخلى منتدى أكاديمية الصقر للتدريب مسئوليته عن اى مواضيع او مشاركات تندرج داخل الموقع ويحثكم على التواصل معنا ان كانت هناك اى إنتهاكات تتضمن اى انتهاك لحقوق الملكية الفكرية او الادبية لاى جهة - بالتواصل معنا من خلال نموذج مراسلة الإدارة .وسيتم اتخاذ الاجراءات اللازمة.
سياسة النشر: التعليقات المنشورة لا تعبر عن رأي منتدى أكاديمية الصقر للتدريب ولا نتحمل أي مسؤولية قانونية حيال ذلك ويتحمل كاتبها مسؤولية النشر.

الساعة الآن 10:28 صباحا