logo

لوحة التميز الأسبوعي
العضو المتميز المشرف المتميز المراقب المتميز المدير المتميز الموضوع المتميز القسم المتميز
العضو المتميز المشرف المتميز المراقب المتميز المدير المتميز الموضوع المتميز القسم المتميز
Hatem Eissa hassona229-- لا تميز خلال هذه الفترة لا تميز خلال هذه الفترة لا تميز خلال هذه الفترة اكسيل مشاريع جاهزه



أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم في أكاديمية الصقر للتدريب، لكي تتمكن من المشاركة ومشاهدة جميع أقسام المنتدى وكافة الميزات ، يجب عليك إنشاء حساب جديد بالتسجيل بالضغط هنا أو تسجيل الدخول اضغط هنا إذا كنت عضواً .





24-11-2018 11:48 مساءً
معلومات الكاتب ▼
تاريخ الإنضمام : 03-10-2017
رقم العضوية : 852
المشاركات : 1580
الدولة : مصر
الجنس :
تاريخ الميلاد : 1-9-1995
الدعوات : 5
قوة السمعة : 10861
الاعجاب : 6
موقعي : زيارة موقعي
بسم الله والحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله
أهلا ومرحبا بكم أخوانى الكرام من جديد
كنت قد قدمت فكرة بسيطة وسهلة الاستخدام لتظليل الخلية النشطه بطريقة آمنة
وهذا الموضوع من هنا


فهل يمكن القيام بهذا الأمر بإستخدام الأكواد فقط
الإجابة نعم لكن هذا سيكون بطريقة احتيالية
لماذا
لأن استخدام الأكواد يغيير من النتائج بشكل جذرى

أولا ما سأفعله هو تلوين الخلية النشطة وليس تظليلها كما بالسابق
حودة (أبو الدهب) بيقولى انت هتتفزلك علينا ما هيا هيا
هرد وأقولوا غشيم احودة

شوف احودة استخدام التنسيق الشرطى دا مجرد لون ظاهر فقط والخلية نفسها لها لون أخر
أما ما سنفعله بالكود هو جعل الخلية تكتسب فعليا هذا اللون اللى هو اللون الاخر فى السطر السابق دا
تمام أبو الدهب أغالى أهو بتقولى تمام اهو biggrin2

اذا سأقدم لكم أفكار للتعامل مع تلك الأمور بشكل مرن
الكود الأول

CODE
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Static Prng As Range
Static num As Integer
On Error Resume Next

    Prng.Interior.ColorIndex = num
    num = Target.Cells(1).Interior.ColorIndex

Target.Cells(1).Interior.ColorIndex = 6
Set Prng = Target.Cells(1)
End Sub

أولا الكود فى حدث تحديد ورقة العمل انقله انت فى المكان اللى تحبه المهم
بهذا الكود سيتم تلوين أول خلية للنطاق المحدد وعند الانتقال لأى خلية أخرى
سيتم ارجاع اللون الأصلى للخليه السابقه واكتساب الخلية الجديدة لون جديد


لكن نلاحظ امر فطير قصدى خطير (جعان حبتين بس)
ما هو ذلك الامر اسولوم ذلك الامر بأنى لا اعمل على قاعدة بيانات ثابته
أبا البراء بيقولى يعنى ايه انجز مش بحب الرغى

حاضر امستر متقفش بس biggrin2
فيما معناه ايها الساده انه عند اغلاق الملف وفتحه مرة اخرى
ستجد ان اخر خلية تم تلوينها لن تتغير لسابق عهدها فى زمانها واياماها وشبابها
يعنى هتفضل باللون بتاعها

لماذا
لان الخليه تكتسب اللون بالفعل وليس مجرد تظليل
اذا ما الحل
ممكن ببساطه تغير المتغير num بالكود
بخلية تكون عبارة عن رقم اللون السابق وانتهينا
وفى امر فطير (خطير) تانى وهو لو عايز تغير الوان خلايا لازم تقفل الكود عشان الكود هيرجعه لاصله تانى
وامر فطير (خطير) اخير هنا انا استخدمت colorindex لاختيار الالوان ودا ينحصر بين 56 دون حساب الخلية الفارغه
الامر عائد اليك فى اختيار طريقة التلوين ب colorindex او color او rgb

بس كفاية كدا على الكود دا

حودة رجع يقولى استنى افرض عايز الون اكثر من خلية بدلا من خلية واحده
شوف احوده هو الامر ممكن برضوا لكنه ليس عملى
لماذا
لانك عايز هنا تحفظ اكثر من لون مختلف لاكثر من خلية لارجاعها
بداية كتبت الكود دا لكن طبعا لو هتحدد الصف كله او العمود كله

الموضوع هياخد وقت وممكن يوقف الملف يبقى بلاشه
لكن متزعلوش هقولكم على حاجه احلى

الاعضاء: ايه هيا ياسلولم
سولوم: تلونه الخلايا من اليمين واليسار والاعلى والاسفل مثل
ما هو الهدف فى النهايه هو اظهار مكان الخلية فقط

تعالوا احلوين نشوف الكود التانى

CODE
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Static Prng As Range
Static num(4) As Integer
On Error Resume Next

    Prng.Cells(1).Interior.ColorIndex = num(0)
    Prng.Cells(1).Offset(1).Interior.ColorIndex = num(1)
    Prng.Cells(1).Offset(-1).Interior.ColorIndex = num(2)
    Prng.Cells(1).Offset(, 1).Interior.ColorIndex = num(3)
    Prng.Cells(1).Offset(, -1).Interior.ColorIndex = num(4)

    num(0) = Target.Cells(1).Interior.ColorIndex
    num(1) = Target.Cells(1).Offset(1).Interior.ColorIndex
    num(2) = Target.Cells(1).Offset(-1).Interior.ColorIndex
    num(3) = Target.Cells(1).Offset(, 1).Interior.ColorIndex
    num(4) = Target.Cells(1).Offset(, -1).Interior.ColorIndex

Target.Cells(1).Offset(-1).Resize(3).Interior.ColorIndex = 6
Target.Cells(1).Offset(, -1).Resize(, 3).Interior.ColorIndex = 6

Set Prng = Target.Cells(1)
End Sub

بالكود دا ياغاليين سيتم تلوين الخلية النشطة وما فوقها وما تحتها وما يمينها وما يسارها
وعند ترك النطاق لحال سبيله يعود النطاق السابق لما كان عليه
طبعا لو الموضوع كان كبير شويه كنت هستخدم حلقة تكرارية
بس هو مش كبير فكدا زى الفل
طبعا نفس ملاحظة الكود الاسبق عن غلق وفتح الملف وممكن برضوا تستغنى عن المتغير num
ب 5 خلايا لحفظ الالوان الاوليه للخلايا
وبقيت الملاحظات الفطيره (الخطيره) السابقة متنطبق هنا

ونكتفى بهذا القدر والى اللقاء احبابى فى الله ونلتقى بإذن الله فى موضوع جديد وفى كل جديد
مع اكاديمية الصقر والى اللقاء 81




look/images/icons/i1.gif تلوين الخلية النشطة بكود VBA
  25-11-2018 04:43 صباحاً   [1]
معلومات الكاتب ▼
تاريخ الإنضمام : 15-12-2017
رقم العضوية : 2523
المشاركات : 612
الجنس :
تاريخ الميلاد : 13-3-1990
قوة السمعة : 1166
الاعجاب : 4
بارك الله فيك وجعلك ان شاء الله من اصحاب الوجوه الناضرة




look/images/icons/i1.gif تلوين الخلية النشطة بكود VBA
  25-11-2018 05:50 صباحاً   [2]
معلومات الكاتب ▼
تاريخ الإنضمام : 15-02-2018
رقم العضوية : 4397
المشاركات : 449
الجنس :
تاريخ الميلاد : 29-12-1985
قوة السمعة : 1085
الاعجاب : 0
جزاك الله خيرا استاذ اسلام - - هل يمكن تلوين الخليه فقط بدون ما تحتها وما فوقها وما عن يمينها وما عن يسارها




look/images/icons/i1.gif تلوين الخلية النشطة بكود VBA
  25-11-2018 06:40 صباحاً   [3]
معلومات الكاتب ▼
تاريخ الإنضمام : 21-08-2017
رقم العضوية : 2
المشاركات : 1824
الجنس :
الدعوات : 21
قوة السمعة : 20048
الاعجاب : 12
موقعي : زيارة موقعي

جزاكم الله خيرا يا غالى biggrin2142




توقيع :الصقر

اخى العضو الكريم
اذا كنت ترى ان المنتدى مفيد لك
فكن سفيرا لنا بدعوة الاخرين للانضمام معنا
فالدال على الخير كفاعله


look/images/icons/i1.gif تلوين الخلية النشطة بكود VBA
  25-11-2018 07:18 صباحاً   [4]
معلومات الكاتب ▼
تاريخ الإنضمام : 21-08-2017
رقم العضوية : 3
المشاركات : 10529
الجنس :
تاريخ الميلاد : 1-10-1978
الدعوات : 24
قوة السمعة : 36759
الاعجاب : 186
بارك الله فيك أخي العزيز إسلام وجزاك الله خيراً
بتشتغل وتنزل موضوعات وإحنا نايمين ..طيب استنى لما نصحى طيب :)

الكود جميل لاشك ..بس فيه مشكلة إنك لما تحفظ الملف وتفتحه تاني يا جميل .. لون آخر خلية كنت واقف عليها هتفضل بنفس اللون !!!
إنت ذكرت الحل في الموضوع لكن بشكل سريع ..ضع شرح تفصيلي لهذه النقطة




look/images/icons/i1.gif تلوين الخلية النشطة بكود VBA
  25-11-2018 07:26 صباحاً   [5]
معلومات الكاتب ▼
تاريخ الإنضمام : 22-08-2017
رقم العضوية : 43
المشاركات : 853
الجنس :
تاريخ الميلاد : 1-5-1989
الدعوات : 1
قوة السمعة : 6611
الاعجاب : 2
صباح الخير للجميع
نفس الموضوع لكن بكود اقصر و يعطي نفس النتيجة
CODE

Option Explicit

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    With Target
        .Worksheet.Cells.FormatConditions.Delete
        .FormatConditions.Add xlExpression, , "TRUE"
        .FormatConditions(1).Interior.Color = vbYellow
    End With
End Sub


الملق كمثال مرفق
 
 
  Colorize_Target.rar   تحميل rar مرات التحميل :(15)
الحجم :(11.964) KB





look/images/icons/i1.gif تلوين الخلية النشطة بكود VBA
  25-11-2018 07:55 صباحاً   [6]
معلومات الكاتب ▼
تاريخ الإنضمام : 14-10-2018
رقم العضوية : 8371
المشاركات : 12
الجنس :
تاريخ الميلاد : 17-3-1970
قوة السمعة : 42
الاعجاب : 0
عمل ممتاز و مجموعة رائعة بارك الله فيكم




look/images/icons/i1.gif تلوين الخلية النشطة بكود VBA
  25-11-2018 08:11 صباحاً   [7]
معلومات الكاتب ▼
تاريخ الإنضمام : 22-08-2017
رقم العضوية : 16
المشاركات : 834
الدولة : الاردن
الجنس :
تاريخ الميلاد : 9-9-1990
الدعوات : 2
قوة السمعة : 988
الاعجاب : 0
بارك الله فيك




look/images/icons/i1.gif تلوين الخلية النشطة بكود VBA
  25-11-2018 10:22 صباحاً   [8]
معلومات الكاتب ▼
تاريخ الإنضمام : 03-10-2017
رقم العضوية : 852
المشاركات : 1580
الدولة : مصر
الجنس :
تاريخ الميلاد : 1-9-1995
الدعوات : 5
قوة السمعة : 10861
الاعجاب : 6
موقعي : زيارة موقعي
مشكور مروركم الكريم أستاذى الحبيب حسام وياسر
ومشكور مروركم الكريم أستاذ مالك وأستاذ نصر وأستاذ سليم وأستاذ الخضر
على الموضوع المتواضع ، تقبلوا وافر احترامى وتقديرى 81




look/images/icons/i1.gif تلوين الخلية النشطة بكود VBA
  25-11-2018 10:23 صباحاً   [9]
معلومات الكاتب ▼
تاريخ الإنضمام : 03-10-2017
رقم العضوية : 852
المشاركات : 1580
الدولة : مصر
الجنس :
تاريخ الميلاد : 1-9-1995
الدعوات : 5
قوة السمعة : 10861
الاعجاب : 6
موقعي : زيارة موقعي
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة: نصر الإيمان جزاك الله خيرا استاذ اسلام - - هل يمكن تلوين الخليه فقط بدون ما تحتها وما فوقها وما عن يمينها وما عن يسارها
أخى العزيز نصر هذا بالضبط ما يفعله الكود الأول




look/images/icons/i1.gif تلوين الخلية النشطة بكود VBA
  25-11-2018 10:35 صباحاً   [10]
معلومات الكاتب ▼
تاريخ الإنضمام : 03-10-2017
رقم العضوية : 852
المشاركات : 1580
الدولة : مصر
الجنس :
تاريخ الميلاد : 1-9-1995
الدعوات : 5
قوة السمعة : 10861
الاعجاب : 6
موقعي : زيارة موقعي
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة: YasserKhalil بارك الله فيك أخي العزيز إسلام وجزاك الله خيراً
بتشتغل وتنزل موضوعات وإحنا نايمين ..طيب استنى لما نصحى طيب :)

الكود جميل لاشك ..بس فيه مشكلة إنك لما تحفظ الملف وتفتحه تاني يا جميل .. لون آخر خلية كنت واقف عليها هتفضل بنفس اللون !!!
إنت ذكرت الحل في الموضوع لكن بشكل سريع ..ضع شرح تفصيلي لهذه النقطة
أصل مش بلاقى وقت الصبح ، صبح صب ياعم الحاج biggrin2
الفكره انى لا اعتمد على قاعدة بيانات ممكن لو هخلى اى شيت خلية تكون النطاق الأخير وخلية تكون رقم اللون
ونكتب فى حدث فتح ورقة العمل ان اخر خلية اللى متسجله باللون الاخير اللى تم تسجيله فقط
مش فاضى اكتب الكود اخليه هووم ورك لاى احد من الاعضاء بقى 63




look/images/icons/i1.gif تلوين الخلية النشطة بكود VBA
  25-11-2018 10:51 صباحاً   [11]
معلومات الكاتب ▼
تاريخ الإنضمام : 03-10-2017
رقم العضوية : 852
المشاركات : 1580
الدولة : مصر
الجنس :
تاريخ الميلاد : 1-9-1995
الدعوات : 5
قوة السمعة : 10861
الاعجاب : 6
موقعي : زيارة موقعي
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة: salim صباح الخير للجميع
نفس الموضوع لكن بكود اقصر و يعطي نفس النتيجة
CODE

Option Explicit

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    With Target
        .Worksheet.Cells.FormatConditions.Delete
        .FormatConditions.Add xlExpression, , "TRUE"
        .FormatConditions(1).Interior.Color = vbYellow
    End With
End Sub


الملق كمثال مرفق
جزاك الله خيرا أغالى
لكن خلى بالك ان التغيير فى الاكواد تأثيره جذرى
دعنى أوضح لك بعض النقاط
النقطة الأولى
هنا سيتم حذف كل تنسيق شرطى فى ورقة العمل
النقطة الثانية
حتى لو قولت هتحذف تنسيق معين لن يكون الأمر بتلك السهوله
فعند وضع تنسيقات يدوى أخرى سيحدث اضطراب فى ترتيب التنسيق الشرطى
النقطة الثالثة
عند ادخال التنسيق الشرطى داخل أى خلية نشطة بتلك الطريقة المتبعة بالكود
فهذا سيؤثر سلبا على باقى التنسيقات اذا ان كل الشروط التى تم وضعها من قبل المستخدم
تتحول من أى لون إلى لا لون كما الخلية الفارغة




look/images/icons/i1.gif تلوين الخلية النشطة بكود VBA
  25-11-2018 11:02 صباحاً   [12]
معلومات الكاتب ▼
تاريخ الإنضمام : 20-11-2017
رقم العضوية : 1757
المشاركات : 1765
الدولة : مصر
الجنس :
الدعوات : 2
قوة السمعة : 9685
الاعجاب : 25
احسنتم جميعا بارك الله فيك استاذ اسلام وبارك الله فيك استاذ سليم كلها اكواد قيمة جزاكم الله جميعا كل خير



توقيع :ali mohamed ali


{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]
ساهم دائماً فى حل أى مشكلة او أستفسار لديك مع إضافة رد بشكره
أو دعوة لمن قدم اليك المساعدة,فالجميع هنا يعمل على مساعدة
الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله

اضافة رد جديد اضافة موضوع جديد
الصفحة 2 من 3 < 1 2 3 >




المواضيع المتشابهه
عنوان الموضوع الكاتب الردود الزوار آخر رد
طلب تعديل كود تلوين الخلية النشطة في جدول متغير النطاق ahmed.eg
1 921 ahmed.eg
فورم به نتيجة احتاج تعديله ليدرج التاريخ بالخلية النشطة او المختارة ويختفى omhamzh
5 778 YasserKhalil
تظليل الخلية النشطة فقط باستخدام التنسيق الشرطي Highlight ActiveCell Only Using Conditional Formatt YasserKhalil
8 2217 YasserKhalil
تمييز الخلية النشطة بأكثر من طريقة Yasser Elaraby
15 4646 المبتدأ
تحديد خلايا معينة فى نفس صف الخلية النشطة OmarGad
3 1820 YasserKhalil

الكلمات الدلالية
تلوين ، الخلية ، النشطة ، بكود ،









اخلاء مسئولية: يخلى منتدى أكاديمية الصقر للتدريب مسئوليته عن اى مواضيع او مشاركات تندرج داخل الموقع ويحثكم على التواصل معنا ان كانت هناك اى إنتهاكات تتضمن اى انتهاك لحقوق الملكية الفكرية او الادبية لاى جهة - بالتواصل معنا من خلال نموذج مراسلة الإدارة .وسيتم اتخاذ الاجراءات اللازمة.
سياسة النشر: التعليقات المنشورة لا تعبر عن رأي منتدى أكاديمية الصقر للتدريب ولا نتحمل أي مسؤولية قانونية حيال ذلك ويتحمل كاتبها مسؤولية النشر.

الساعة الآن 07:36 AM